• Son Güncelleme : 07.04.2017 23:50
  • Haber Giriş : 27.03.2017 19:16
  • Etkinlik : 23.03.2017

Memleketin Geleceği İçin "Karar Senin"

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK), 16 Nisan’da yapılacak referandumda anayasa değişikliği için HAYIR çağrısı yaptı.

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu, 23 Mart Perşembe günü Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonunda toplandı.  İMOK Sekreteri Hüseyin Demirdizen tarafından sunulan ortak açıklamada, anayasa değişikliğinin 1000 yıldır bir arada yaşayan, ortak değerleri, ortak hasletleri ve ortak özlemleri olan toplumu, ekonomik ve sosyal olarak geri götüreceği belirtilerek, "İnsanlarımızı geri dönülmez karşıtlıklarla, çatışma ortamına atacağından endişe ediyoruz, anayasa değişikliğini bu haliyle kabul etmek mümkün değildir" denildi. Açıklamada, referandum için HAYIR çağrısı ypıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, 16 Nisan 2017 tarihini Türkiye hukuk ve siyasal tarihi açısından önemli bir kilometre taşı olarak gördüklerini kaydetti. Durakoğlu, "Bu dönemecin yaşamsal olduğunu savunuyoruz. Bu nedenle tavrımızı net olarak ortaya koyuyoruz. 16 Nisan'da evet çıkarsa biz mesleğimizi yapamayacağız" diye konuştu. Durakoğlu, "Hukuk devletini yaşatma adına pozisyonumuzu net bir şekilde açıklıyoruz" dedi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Selçuk Erez: "Bizim 80 milyon olarak düşünemediğimizi tek adamın düşünmesi imkânsız. Bu adam Einstein olsa bile 'Hayır' diyeceğiz. Biz tek adamın beyninin, 80 milyonun yerine İkame edilmesine, ömrümüz yettikçe hayır diyeceğiz. Var gücümüzle bu işin asla olmayacağını söylemeliyiz"

Diş Hekimleri Odası Başkanı Turhan Atalay: “Referandum Türkiye'mizi en az yüzyıl geriye götürme riski olan bir referandumdur. Bu nedenle, sağduyulu olan insanlar olarak 'hayır' demeliyiz. Çevremizde ne kadar kararsız insan varsa 'katmerli bir hayır' için ikna etmeliyiz”.

Veteriner Hekimler Odası yönetim Kurulu Üyesi Necati Bozkurt: "Cumhuriyetin kazanımları ve değerlerine sahip çıkmalıyız. Ülkede bir sevgi yumağını geliştirmemiz gerekiyor. Ülkede yaşayan bütün insanların uzlaşabileceği bir anayasayı hayata geçirmeliyiz"

Geleceğimiz İçin Muhasebe Yap Platformu adına söz alan Erol Demirel: "Bu toplumun diğer bileşenleri gibi en aydın kesimleri oluşturan bir yapı olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Ülkemizin aslında çağdaş, demokratik, insan haklarını ve özgürlüklerini önceleyen, toplumsal barışı önceleyen bir Anayasa'ya ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Bu anayasayı hazırlayanlar da bunlar için yola çıktılar. Ama görüyoruz ki bundan 800 yıl önce imzalana Magna Carta Anlaşmasının bile çok gerisinde".