• Son Güncelleme : 29.03.2017 11:34
  • Haber Giriş : 29.03.2017 11:34
  • Etkinlik : 08.03.2017

Kadınların Toplum Üzerindeki Konumu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasınca (İSMMMO) düzenlenen söyleşide kadınların Türk toplumu üzerindeki konumu ele alındı.

İSMMMO Saymanı Cemile Kuzu, Yönetim kurulu Üyesi Gülgün Öztürk, Sosyal Etkinlikler Komitesi Başkanı Sezer Asiye Karan ve TÜRMOB Genel Sekreteri Yahya Arıkan, yaptıkları açılış konuşmalarında kadın sorunları ve kadın cinayetlerine değindiler.

Açılış konuşmalarından sonra İSMMMO Sosyal Etkinlikler Komitesi üyesi Aynur Koçulu’nun yönetiminde bir söyleşi düzenlendi.

Söyleşide, Sanatçı Yeliz Eker, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Av. Süreyya Turan, Cumhuriyet Gazetesi Eğitim Yazarı Figen Atalay kadınların kazanılmış haklarını yitirme tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını, kadının birey olarak kabul edilmediğini, giderek artan kadın cinayetlerinin önlenemediğini vurguladılar.

Söyleşinin kapanışında konuşan İSMMMO Başkanı Yücel Akdemir, toplumsal gelişmede kadınların çok önemli bir rol üstlendiklerini belirtti ve tüm kadınların kadınlar gününü kutladığını bildirdi.

Söyleşinin ardından konuşmacılara birer plaket ve çiçek sunuldu.