• Son Güncelleme : 21.03.2017 17:00
  • Haber Giriş : 20.03.2017 16:02
  • Etkinlik : 18.03.2017

102. Yılında Çanakkale Şehitlerimizi Andık

Emperyal  güçlere karşı 18 Mart 1915’de büyük bir zafer kazanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna yol açan kahramanlarımız ve şehitlerimiz, İstanbul’da Edirnekapı Şehitliğinde yapılan resmi törenle anıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılı dolayısıyla 18 Mart 2017 Cumartesi günü saat 10.00’da düzenlenen törene, İstanbul Valisi, Türk Silahlı Kuvvetleri temsilcisi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Temsilcisi, İstanbul Barosu Temsilcisi, İstanbul Emniyet Müdürü, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, İdare Mahkemesi Başkanları, Başsavcılar, STK ve çeşitli kamu kurumları temsilcileri katıldılar.

Törende Edirnekapı Şehitliği anıtına Harp malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri, İstanbul Valiliği, Türk Silahlı Kuvvetleri, İstanbul Barosu ve diğer kuruluş temsilcileri adına çelenk bırakıldı. Törende İstanbul Barosunu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Şahin Erol temsil etti.

Daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı söyledi. Bunu İstanbul Valisinin anıt özel defterini imzalaması izledi.

Törenden sonra kabristan ziyareti yapıldı ve şehit kabirlerine kırmızı karanfiller bırakıldı, dualar okundu. Av. Şahin Erol resmi törenin tamamlanmasından sonra İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kabrini ziyaret etti.