• Son Güncelleme : 18.03.2017 09:09
  • Haber Giriş : 22.03.2017 13:23
  • Etkinlik : 15.05.2017

Uluslararası Mahkemelerde Savunma Haklarının Temelleri

UIA, Uluslararası Siracusa Ceza Adaleti ve İnsan Hakları Enstitüsü ile işbirliği içinde, savunma haklarının tesisi ve temel insan haklarının korunması bağlamında küresel bir eğitim programı düzenlemektedir. “Uluslararası Müdafii Eğitim Programı” savunma avukatları ve uluslararası nitelikli suçlar konusunda çalışan hukukçuların katılımını hedeflemektedir. Eğitim programı, uluslararası mahkemelerde savunma hakları, kara para aklama, uyuşturucu kaçakçılığı ve sibersuçlar gibi ulusötesi nitelikli suçlar için yürütülen uluslararası soruşturmalar, vb. gibi konu başlıklarını içermektedir.

Program detaylarına http://internationaldefencecounsel.siracusainstitute.org/cms/index.php linkinden ulaşılabilir.

UIA’nın dışında diğer program ortakları ,Uluslararası Ceza Hukuku Örgütü (AIDP),  Uluslararası Ceza Adaleti Konsorsiyumu (ICJC) ve İtalya Yüksek Hukuk Okulu (SSA)’dur.

Uluslararası Mahkemelerde Savunma Haklarının Temelleri konulu ilk çalışma, 15-19 Mayıs 2017 tarihlerinde Siracusa’da yapılacak olup programa ilişkin detaylar için tıklayınız.