• Son Güncelleme : 14.03.2017 09:01
  • Haber Giriş : 16.03.2017 19:15
  • Etkinlik : 08.03.2017

Ayşegül Terzi Davasında Sanığın Duruşmalara Zorla Getirilmesi Kararlaştırıldı

Otobüste yolculuk yaparken şort giydiği için Hemşire Ayşegül Terzi’ye tekme atan ve çıkarıldığı ilk duruşmada tahliye edilen Abdullah Çakıroğlu’nun, duruşmalara mazeret bildirmeden katılmadığı gerekçesiyle hakkında zorla getirme kararı çıkarıldı.

İstanbul Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 8 Mart 2017’de görülen duruşmaya sanık Çakıroğlu yine katılmadı. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezinin müdahil olarak katıldığı duruşmayı Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Hale Akgün ve Merkez üyeleri, İzmir Barosu Başkanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de izledi.

Mahkeme, ara kararında, mağdur Ayşegül Terzi ve sanık Çakıroğlu hakkında Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek raporlarının beklenmesine, Çakıroğlu hakkındaki adli kontrolün devamına ve duruşmalardan vareste tutulma talebini reddine, ayrıca sanığın gelecek duruşmaya zorla getirilmesine hükmetti.

Duruşma 3 Mayıs 2017 tarihine erteledi.