• Son Güncelleme : 09.03.2017 20:45
  • Haber Giriş : 09.03.2017 20:45
  • Etkinlik : 08.03.2017

Geçen Yıl Adli Yardım Bürolarına Toplam Başvuru Sayısı 15.000’dir

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi, Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, şiddet gören kadınların baroya yaptıkları başvurunun her yıl arttığını, geçen yıl 15.000’e yakın başvurunun tespit edildiğini söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 8 Mart 2017 Çarşamba günü NTV’de yayınlanan GÜNE BAŞLARKEN programına katılan Tuskan, İstanbul’un ihtiyaç duyulan yörelerinde Baronun 8 Adli Yardım Merkezinde şiddete uğrayan ve koruma talep eden kadınlara ücretsiz hizmet verildiğini söyledi.

Çağlayandaki İstanbul Adalet Sarayında hizmet veren Şiddeti Önleme Merkezine üç yılda 5.000 dolayında başvuru yapıldığını, bunların çoğuna avukat atandığını belirten Aydeniz Tuskan, “Bu davaların %85’i boşanma ile ilgili olup, boşanma davalarının çoğu da şiddet içermektedir.   Bu koruma talepleriyle ilgili yaptığımız istatistiklerde, koruma kararlarını hâkimlerin matbu olarak yazdığını, belirtilen bazı taleplerin kararlara yansımadığını görüyoruz” dedi.

Baroda meslek içi eğitime de önem verdiklerini belirten Tuskan, özellikle aile hukuku ile ilgili davalara bakacak meslektaşlarımızın sertifika programlarıyla bilgilendirildiğini, sadece sertifika almış meslektaşlarımızın bu davalarla ilgili görevlendirildiğini hatırlattı.