• Son Güncelleme : 13.03.2017 11:03
  • Etkinlik : 08.03.2017

Demokrasi Yoksa Kadın Hakları Da Yoktur

İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ-İSTANBUL KADIN KURULUŞLARI BİRLİĞİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

8 Mart, Emekçi Kadınların haklarını elde etmek uğruna can verdikleri bir mücadeleyi simgeler. Bu nedenle, 8 Mart bir kutlama günü değil, kadınların hak  mücadelesini anma, ayrımcılığa, şiddete karşı çıkma günüdür.

Her yıl Kadın Hakları yolunda atılacak  olumlu adımların, ülkenin kalkınmasına ve demokratikleşmesine katkısı olacağını dile getirir, mücadeleye devam derdik. Son yıllarda kadınları Birey olarak görmeyen zihniyete karşı, yasal haklarımıza sahip çıkmaya, geri gidişe dur demeye çalışıyorduk.

Ancak, bu yıl Türkiye'de 8 Mart'ın anlamı geçtiğimiz yıllardan çok farklı.

Çünkü Cumhuriyetimizi temelinden sarsacak bir Anayasa değişikliği girişimi ile karşı karşıyayız.

Ülkede yönetimin, kanun yapma yetkisinin, yargının her kim olursa olsun bir kişiye teslim edileceği, ama onun millete sadece beş yılda bir sözde (!) hesap vereceği bir rejimde demokrasiden söz edilemez.

Demokrasi yoksa kadın hakları da yoktur. Bu nedenle, bu yıl kayıtsız şartsız milletin olan egemenlik hakkımıza sahip çıkıyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinin değerini bilen, kararlılıkla koruma mücadelesi veren  kadınlar olarak Referandumda bu girişime HAYIR denilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.

İSTANBUL BAROSU KADIN HAKLARI MERKEZİ

İSTANBUL KADIN KURULUŞLARI BİRLİĞİ (İKKB)