• Son Güncelleme : 09.03.2017 08:47
  • Haber Giriş : 07.03.2017 14:48
  • Etkinlik : 20.02.2017

Kundaklanan Müjdat Gezen Sanat Merkezine Baromuzdan Destek Ziyareti

İstanbul Kadıköy’de bulunan Müjdat Gezen Sanat Merkezi 20 Şubat 2017 Pazartesi günü kundaklandı. Nefret söyleminin tipik bir uygulaması olan kundaklama, toplumda tepkiyle karşılandı. Olayın faili kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edildi.

Kundaklama olayından sonra toplumun çeşitli kesimlerinden, sanat kurumları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları tarafından kundaklama olayı kınandı ve Müjdat Gezen Sanat Merkezine destek mesajları yayınlandı ve ziyaretler yapıldı. Kundaklama olayının ilk günü İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Kurulunun ‘İSTANBUL BAROSU KÜLTÜR SANAT KURULU OLARAK YANINIZDAYIZ’ bez afişi Merkezin bahçesine asıldı.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Araştırmaları Merkezi Koordinatörü Av. Şahin Erol Başkanlığındaki bir heyet 28 Şubat 2017 Salı günü saat 17.00’da MSM’ye giderek Müjdat Gezen’e geçmiş olsun dileği ve destek ziyaretinde bulundu.  Ziyarette, Cumhuriyet Araştırmaları Merkezi Başkanı Av. Filiz karaman, Merkez Üyeleri Av. Nizar Özkaya, Av. Saliha Karakuzulu, Av. Vecihe Tunca, Av. Handan İlağa, Av. Ömeralp Pulatoğlu, Av. Ferda Kocukoğlu ve Av. Alev Seher Tuna yer aldılar.