• Son Güncelleme : 28.02.2017 09:00
  • Haber Giriş : 03.03.2017 16:15
  • Etkinlik : 05.03.2017

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de bir takım etkinlikler düzenleniyor. Bu önemli gün son yıllarda ülkemizde ne yazık ki kadına, çocuklara ve aileye yönelik şiddetin yüzde 1400 arması yüzünden buruk kutlanıyor. Düzenlenen etkinliklerde kadın sorunları bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuluyor.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliğinin koordinasyonunda düzenlenen ve üç haftaya yayılan etkinliklerde İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi de görev üstlendi.

5 Mart 2017 Pazar günü saat 13.30’da Beşiktaş Barbaros Anıtı önünde yapılacak toplantıda konuşmalardan sonra Şef Ekrem Ataer yönetiminde Cumhuriyet Kadınları Korosu konser verecek, Şişli Kent Konseyi Halk Oyunları ekibi de gösteriler yapacak.

7 Mart 2017 Salı günü Beşiktaş’ta Bahçeşehir Üniversitesi Yerleşkesi Fazıl Say Salonunda Anayasa Değişikliği Sempozyumu yapılacak. İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi, İstanbul Üniversitesi Halkçı Hukuk Kulübü ve Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübünce düzenlenen ve üç oturumdan oluşan Sempozyumun açılış konuşmasını Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Nuhoğlu yapacak.

Birinci oturumda Türkiye’de Anayasa Değişiklikleri ele alınacak. Bu oturumda Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Uzeltürk ve Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Didem Yılmaz konuşacak.

Sempozyumun ikinci oturumunda Kuvvetler Ayrılığı masaya yatırılacak. Bu oturumda İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, 19. Ve 20. Dönem TBMM Başkan Vekili Av. Hasan Korkmazcan konu üzerinde görüşlerini açıklayacak.

Üçüncü oturumda ise Kadın Bakış Açısıyla Anayasa Değişikliği konusu üzerinde durulacak. Bu oturumda ise konuyu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniiz Alisbah Tuskan ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu irdeleyecek.

8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 16.00’da İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezince İstanbul Barosu Kültür Merkezinde düzenlenecek panelde Anayasa Değişikliği ele alınacak. Açılış konuşmalarını İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu ve İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan’ın yapacağı toplantıda, Önceki Dönem Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum anayasa değişikliğini çeşitli yönleriyle ele alan bir konferans verecek.