• Son Güncelleme : 03.03.2017 16:14
  • Haber Giriş : 03.03.2017 16:14
  • Etkinlik : 01.03.2017

Pakistan Lahore Barosu Istanbul Barosu’nu Ziyaret Etti

Pakistan Lahore Barosu (Lahore High Court Bar Association)üyeleri Muhammad Asif Mahmood, Syed Hasnat Zahid Gillani, Iftikhar Ahmad, Khuram Afzal  ve Fawad Masood Chohan, 1 Mart 2017 Çarşamba günü saat 11.00’de İstanbul Barosu’nu ziyaret ettiler.

İstanbul Barosu Dış İlişkiler Başkanı Av. A. Metin Uraçin heyeti karşılayarak, heyete İstanbul Barosu, merkez ve komisyonları, Türkiye’de hukuk eğitimi ve mahkeme yapılanması konusunda bilgiler aktardı.

Özellikle hukukun üstünlüğü, kadın ve çocuk hakları konularında İstanbul Barosu’nun duruşunu takdirle ve hayranlıkla takip ettiklerini ve kendilerine örnek aldıklarını belirten Pakistanlı hukukçu heyet, Pakistan’da mahkeme ve baroların yapılanması, tarihsel ve politik gelişmeler ışığında Pakistan’da hukuk konularında bilgi verdiler. Pakistan’ın, siyasi tarihinde  demokratik parlamenter sistemden uzaklaşıp başkanlık sistemine geçtiği dönemlerde yaşanılan olumsuzluklara vurgu yapan heyet üyeleri, avukatlara yapılan baskılar ve işkenceler karşısındaki avukatların mücadelelerine değindiler.

Toplantıda, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Merkezi Üyesi Av. Ezgi Gönenç Aykol, İstanbul Barosu Dış İlişkiler Koordinatörü Ece Basmacı Karalar ve Hukuk Fakültesi öğrencisi Mina Meriç hazır bulundular.