• Son Güncelleme : 03.03.2017 14:08
  • Haber Giriş : 28.02.2017 14:37
  • Etkinlik : 24.02.2017

Kadın Hakları ve Aile İçi Şiddet Konulu Sertifika Programı Devam Ediyor

Adli Yardım Merkezimizden görev alan meslektaşlarımızın, özellikle “kadının aile hukukundan doğan ve şiddet içeren talepleri” konusunda açılan davalarda, başvuru tarihinden başlayarak alınması gereken tedbirler ve savunma teknikleri açısından bilgilendirilmeleri amacıyla İstanbul Barosu Yönetim Kurulu kararıyla Kadın Hakları Merkezince verilmekte olan eğitim seminerleri devam ediyor.
 Eğitim seminerine katıldığına ilişkin sertifikası bulunmayan meslektaşlarımızın, kadınların aile hukukundan kaynaklanan adli yardım istemlerinde (Boşanma, 6284 sayılı kanun gereğince tedbir ) görev alabilmeleri mümkün olamayacaktır. (Daha önce bu seminerlerden geçmiş olan meslektaşlarımızın yeni dönem seminer çalışmalarına katılma zorunluluğu bulunmamaktadır.)
Seminer, 24-25 Şubat 2017 tarihlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı Konferans Salonunda yapıldı. Programda ele alınan konular ve konuşmacıları şöyle:
24 ŞUBAT 2017, CUMA

10.05-12.00
Medeni Kanunda Mal Rejimleri
Prof. Dr. Şükran Şıpka – İstanbul  Kemerburgaz Üniversitesi  Hukuk Fakültesi Dekanı

13.00-14.00
Uluslararası Sözleşmeler Çerçevesinde Toplumsal Cinsiyet
Av. Aydeniz Alisbah Tuskan - İstanbul Barosu Saymanı / Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü

14.15- 15.15
Şiddet Mağdurları ile Görüşme Teknikleri
Neşe Yüksel Psikolog - İstanbul Aile Mahkemeleri

15.30-16.00
Adli Yardım Bürosunun İşleyişi – İşleyiş Hakkında Soru ve Önerilerin Değerlendirilmesi
Av. Aylin Moralıoğlu – İstanbul Barosu Adli Yardım Bürosu Sorumlu Avukatı

14.15- 15.15
Adli Tıp Sistemi-Adli Muayene- Genital Muayenede Yasal Düzenlemeler ve Sorunlar. Aile İçi Şiddette Disiplinler arası İşbirliğinin Değerlendirilmesi.
Prof. Dr. Nevzat Alkan

25 ŞUBAT  2017 CUMARTESİ

09.30-11.00
Boşanma Sebepleri -Nafaka- ve Tazminat Hükümleri