• Son Güncelleme : 07.03.2017 14:48
  • Haber Giriş : 24.02.2017 15:59
  • Etkinlik : 22.02.2017

İstanbul Barosu Akit TV Aleyhine Açılan Ceza Davasına Müdahil Sıfatıyla Katıldı

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10.11.2015 tarihinde Akit TV tarafından "Zulüm 1938'de son buldu" "Mustafa Kemal yıllar önce bugün öldü" alt yazısıyla yapılan yayından dolayı gazetenin sorumlu müdürü hakkında basın yoluyla Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan Küçükçekmece 5. asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın 22.02.2017 tarihli duruşmasına İstanbul Barosu adına Başkan Yardımcısı Av.Necmi Şimşek, Genel Sekreter Av.Cengiz Yaka ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Muazzez Yılmaz katıldı.

Adana, Ankara, Aydın, Denizli, Gaziantep, İzmir, Sakarya Barolarının da katıldığı davaya müdahale talebinde bulunuldu. Katılma taleplerinin bütün müştekilerin ifadesi alındıktan sonra karara bağlanmasına karar verilen davanın duruşması 21.06.2017 saat 09.30'a ertelendi.

Duruşma sonrasında İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av.Necmi Şimşek tarafından yapılan basın açıklamasında ".. Türkiye Cumhuriyetinin Kurtarıcısı ve kurucusu ,ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik, giderek  yoğunlaşan ve üzülerek ifade etmemiz gerekir ki bazı siyasiler tarafından da sahiplenilen fütursuz saldırılar, adeta sistematik bir biçimde devam etmekte , bazı yazılı ve görsel basın organları ,bu sinsi mücadelenin bayraktarlığını yapmaktadır. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne  ve Cumhuriyete  anlam ve mana katan devrimlerine   sahip çıkma kararlığında olan bizler, bu saldırılara ve saldırganlara ölünceye kadar karşı duracağız.Şu husus her kes ve her kesim tarafından iyi bilinmelidir ki, hiçbir güç, Bizleri " Bu azim ve kararlılığımızdan " asla, asla vazgeçiremeyecektir. Değerli  kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. .." denildi.