• Son Güncelleme : 15.02.2017 18:12
  • Haber Giriş : 09.02.2017 13:20
  • Etkinlik : 06.02.2017

Avukat Şener Mete Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul Barosu eski yönetim kurulu üyesi, Türkiye Barolar Birliği Delegesi ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu kurucularından Av. Şener Mete, son yolculuğuna uğurlandı.

Şener Mete için 5 Şubat 2017 Pazar günü Beyoğlu İstiklal Caddesindeki Baro binası önünde tören düzenlendi. Törene, Şener Mete’nin ailesi, İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, İstanbul Barosu önceki başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Necmi Şimşek, Genel Sekreter Av. Cengiz Yaka, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. İsmail Gömlekli, Av. Şahin Erol, Av. Süreyya Turan, Av. Muazzez Yılmaz, Av. Hasan Kılıç, Şener Mete’nin yakın çalışma arkadaşları, meslektaşları, yakınları ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğu, Şener Mete’nin kaybından duyulan acıyı belirterek şöyle dedi: “Çok değerli bir arkadaşımızı yitirdik. Şener ağabey hem kişiliği hem de bize yaptığı önderlikle hepimiz arasında çok farklı bir yere sahip olan bir insandı. Bütün bunların yanında çok büyük bir yüreği vardı. O yürek bizi hareketlendirdi, yeni dünyalara sürükledi, yeni açılımlar ortaya koydu. Onunla yepyeni bir baro anlayışıyla yola çıktık. Şener Mete gerçek anlamda bir önderdi. Ve bir önder olarak bize gösterdiği yolu aynı çizgide izlemeye devam ettik. Biz onun varlığını hastalığı boyunca da hep hissettik. Onun istediği dünyayı yaratmaya çalıştık. Bu kaybın diğerlerinden daha acı olmasının önemi, belki de onun düşünce dünyasında yarattığı değerlerin onunla birlikte gidiyor gibi görünmesiydi bize. O dünyanın insanları olmayı, o mücadeleyi yapmayı ona söz verelim. Şener Ağabeyi hep saygı ile anacağız, hep özlemle anacağız ve onu unutmayacağız”.

İstanbul Barosu önceki başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal da şöyle konuştu: “Kimi insan vardır yaşarken ölü gibidir, kimi insan da vardır öldükten sonra da yaşar. Şener Mete bu ikinci gruptandır. Örneğin ben Baro Başkanlığı yapmışsam bunda Şener Mete üstadımızın emeğini çok net görüyorum. Çağdaşlaşma modeli devam ettiği sürece Şener Mete de yaşamaya devam edecektir. Nur içinde yatsın”.

Arkadaşları ve yakınlarının yaptıkları konuşmalardan sonra Şener Mete’nin naaşı Altunizade Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazından sonra Mete Zincirlikuyu Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

03 Şubat 2017 tarihinde vefat eden baromuzun 6481 sicil sayısında kayıtlı Avukat Şener Mete, 1976 – 1977 ve 1978 - 1979 yılları arasında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2002 – 2004 ve 2006 – 2008 tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği Delegeliği görevlerinde bulunmuştu.