• Son Güncelleme : 13.02.2017 18:18
  • Haber Giriş : 26.01.2017 20:13
  • Etkinlik : 08.01.2017

Beraat Eden Meslektaşlarımız Ergil ve Uracin Yurda Döndü

Bir dava dosyasındaki belgelerin doğruluğunu araştırma nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'nde iken (BAE) 28 Ekim 2016’da tutuklanan baromuz üyesi meslektaşlarımız Aykut Ergil ve Metin Uracin beraat ederek yurda döndü.

Olayın duyulması üzerine İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, ilgililer nezdinde girişimlerde bulundu. İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, Av.Haluk Eldem, Av.Nahide Tahan, Av. İbrahim Ekdial ile Av.Elif Akkoyunlu Birleşik Arap Emirliklerine giderek meslektaşlarımızla yakından ilgilendi. Hasan Kılıç, 8 Ocak 2017’de yapılan duruşmada meslektaşlarımızın beraat etmesi üzerine onlarla birlikte yurda döndü.

Atatürk Havalimanı'na gelen Aykut Ergil' ve Metin Uracin’i aile bireyleri ve meslektaşları karşıladı.

Olay hakkında bilgi veren Metin Uracin, BAE'de mesleklerini icra ettiklerini, mesleğin icrası sırasında, kendilerini müvekkille özdeşleştirerek derdest ettiklerini, çok büyük haksızlığa uğradıklarını söyledi.

Av. Aykut Ergil’in bir miras davasıyla ilgili belgeleri incelemek ve araştırma yapmak amacıyla Abu Dabi’ye gittiğini, Ergil’in kendisinden yardım talep ettiğini ancak daha araştırmanın başında derdest edildiklerini belirten Uracin, saçlarının kesildiğini, ayaklarına pranga takıldığını, tutuklu giysisi giydirildiğini ve her şeylerine el konulduğunu ve dünyayla irtibatlarının kesildiğini bildirdi.

Uracin yargılama sonunda beraat ettiklerini ve serbest kaldıklarını kaydetti.

Avukat Vahit Aykut Ergil de avukatlık mesleğini icra ettiklerini anlatarak, BAE'de kötü muameleyle karşılaştıklarını söyledi.

Beraat kararının kendilerini haklı gösterdiğini ve çölde işkence gördüklerini ifade eden Ergil, "İki buçuk aydan beri sizlerden ayrıyız, işkence gördük. Ayaklarımıza pranga, bileklerimize kelepçe bağlandı. Biz hiçbir zaman eğilmedik. Alnımızın akıyla mesleğimizi icra ettik. Beraat kararı da bizi haklı gösterdi. Bundan sonraki mücadelemiz, o ayağa vurulan prangaya ve insan hakları ihlallerine karşı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kılıç ise baro olarak meslektaşlarının yargılama sürecini yakından takip ettiklerini bildirdi. Kılıç, “üyelerine her zaman destek olacaklarını ve üstlerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceklerini belirterek dünyanın neresinde olursa olsun meslektaşlarımızın yanındayız.” dedi.