• Son Güncelleme : 05.01.2017 18:50
  • Haber Giriş : 09.01.2017 14:08
  • Etkinlik : 29.12.2016

Stajyer Avukatlar Muvafakatname İle Asliye Ceza Mahkemelerine Girebilecek

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı 29 Aralık 2016 tarih ve 2016/88 sayılı duyuruyla Stajyer Avukatların Asliye Ceza Mahkemelerinde Muvafakatname İle Duruşmalara Girilebileceği Yolunda Adalet Bakanlığı Yazısını tüm barolara gönderdi.

Duyuru şöyle:

“Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’nün; 6545 sayılı Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 84 üncü maddesi ve 5320 sayılı Türk Ceza Muhakemesi Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanuna eklenen Geçici 6 ncı madde uyarınca Sulh Ceza Mahkemelerinin kaldırılması karşısında bu mahkemelerde yetki belgesi ile duruşmaya giren stajyer avukatların Sulh Ceza Mahkemeleri yerine Asliye Ceza Mahkemelerinde duruşmaya girebilmelerinin uygun olacağı hususunda, 26.12.2016 günlü 92358809-152.02-99-8736/19644 sayılı görüş yazısının bir örneği ekte gönderilmiştir”.

Adalet Bakanlığı yazısı için tıklayınız