• Son Güncelleme : 05.01.2017 20:27
  • Haber Giriş : 05.01.2017 20:33
  • Etkinlik : 04.01.2017

Sem Yeni Eğitim Dönemi Açılışı

İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi yeni eğitim dönemi açılışı, 4 Ocak 2017 Çarşamba günü saat 13.00’da Baromuzun Bakırköy Biriminde, Av. Mehmet Şükrü Alparslan Konferans Salonunda yapıldı.

İlk ders açılışında konuşan SEM Yürütme Kurulu Üyesi Av. Elif Görgülü, staj yönetmeliği, staj uygulaması ve eğitim programı hakkında bilgi verdi.

Açılış Dersini veren İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Necmi Şimşek, Türkiye’nin içte ve dışta ağır sorunlar yaşadığını, terör olaylarının pek çok can kaybına sebep olduğunu söyledi.

Avukatlık mesleğinin özgürce yapılabilmesi için öncelikle o ülkenin laik ve demokratik olması gerektiğini belirten Şimşek,  bir ülkede bir takım kaygılar egemense, eğer insanlar yaşamları konusunda ciddi kaygılar taşıyorlarsa, bu toplumun bir parçası olarak hepimizin bu kaygıları bünyemizde hissedebileceğimizi bildirdi.

Ülkemizde bizim zenginliğimiz olan farklılıklarımızı ayrıştırmak isteyenler bulunduğuna dikkat çeken Necmi Şimşek, şöyle konuştu: “Bu ülkenin geleceğinin belirlenmesinde çok etkili bir mesleği ifa eden hukukçuların, avukatların bunlarla mücadele etmesi gerekiyor. Bizi bölmek parçalamak isteyen bütün yabancı güçlerin planlarına karşı birlik ve bütünlük içinde olmalıyız. Umudumuzu daima diri tutmalıyız. Umudumuzu yitirdiğimiz zaman her şeyimizi kaybederiz; O nedenle Türkiye’nin umuda, kararlılığa, birliğe ve bütünlüğe ihtiyacı var”.

Avukatlık mesleğinin önemi ve İstanbul Barosu’nun hukuk kurumu olarak tarihi misyonu üzerinde duran Av. Necmi Şimşek, avukatın olmazsa olmaz özellikleri konusunda genç avukatları bilgilendirdi. Şimşek konuşmasının son bölümünde, genç meslektaşlarına öneri, dilek ve tavsiyelerde bulundu.