• Son Güncelleme : 19.01.2017 14:49
  • Haber Giriş : 05.01.2017 18:56
  • Etkinlik : 03.01.2017

TERÖRE TESLİM OLMAYACAĞIZ

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) Bileşenleri, bazı sendika ve sivil toplum kuruluşları Ortaköy’de bir gece kulübünde meydana gelen terör katliamını protesto etmek amacıyla 3 Ocak 2017 Salı akşamı olay yerine karanfil bıraktılar.

Aralarında İstanbul Barosu, İstanbul Tabip Odası, İstanbul Eczacılar Odası, İSMMMO, İstanbul Diş Hekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimleri Odası, TMMOB-İKK, KESK İstanbul Şubeleri Platformu ve DİSK İstanbul Temsilciliği'nin de bulunduğu yaklaşık 100 kişilik grup saat 18.00 sıralarında Ortaköy’deki Mimar Sinan Hamamı önünde toplandı. Sloganlar atarak Reina önüne yürüyen grup, burada 'teröre teslim olmayacağız' mesajı verdi.

Hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından İstanbul Tabip Odası Genel sekreteri Samet Mengüç, ortak basın bildirisini okudu. Mengüç açıklamasında birliğe vurgu yaparak, "Eşitliği, özgürlüğü, laikliği, demokrasiyi ve barışı kazanarak memleketimizi bu karanlık günlerden çıkarmak için omuz omuza mücadele edeceğimizi buradan ilan ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu yaptığı konuşmada şu mesajı verdi: "Bu ülkeyi Emperyalistlerin uşağı sıfatıyla bölmeye çalışan teröristler bilmelidirler ki, çağdaş ve tam bağımsız bir Türkiye mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz. Gerekirse karanfillerimizi tekrar bırakacağız. Bilmeliler ki, biz ülkemizi böldürmeyeceğiz ve asla bölünmeyeceğiz."

Yapılan açıklamaların ardından grup, Reina'nın kapısına karanfiller bıraktı ve dağıldı.