• Son Güncelleme : 09.01.2017 14:07
  • Haber Giriş : 01.01.2017 20:48
  • Etkinlik : 01.01.2017

BİZ DAİMA AYNI YERDEYİZ: KORKMAYACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ, SİNMEYECEĞİZ

Geride bıraktığımız yılbaşı gecesi Ortaköy'de 39 kişinin ölümüne 65 kişinin yaralanmasına yol açan katliamda kaybettiklerimize rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Her terör saldırısından sonra yeni metinler düzenlemek üzülüp yeni ve derin kaygılara sürüklenmemize neden olsa da, bizi İstanbul'da 2017'ye kanla uyandıran katillere aynı söylemi sürdüreceğiz. Çünkü biz bu terörün emperyalist bir oyunun senaryosu olduğunu biliyoruz. Bu oyundaki aktörlerin, katliamları ile bizi bölmeye varan bir stratejinin, taktik mücadelesini yapmakta olduklarının farkındayız. Onun için korkmadan, sinmeden, yılmadan mücadele vermeye kararlıyız.

Biz, bu koşullara nasıl ve neden geldiğimizi tartışacak demokrasi aralığını saklı tutarak en sert tartışmaları yaparız. Ama bu teröristleri ve onların efendilerini bu tartışmaların muhatabı yapmayacağız. Onları sevindirecek, amaçlarına ulaştıracak her türlü girişimden uzak duracağız. Teröre karşı birlik olmayı, çözüm bilip onun gereğini inatla  yapacağız.

Bölünmeyeceğiz, böldürtmeyeceğiz. Acılarımızı içimize atıp, terörü yeneceğiz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI