• Son Güncelleme : 11.10.2016 09:20
  • Haber Giriş : 06.10.2016 17:51
  • Etkinlik : 06.10.2016

6 Ekim, Emperyalistlerin Geldikleri Gibi Gittikleri Tarihtir

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 5 Ekim 2016 Çarşamba günü saat 21.30’da Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUKUKİ BAKIŞ programında, 6 Ekim İstanbul’un kurtuluşu ve Lozan’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasından sonra Lozan Barış Antlaşmasının imzalanmasıyla 6 Ekim’de İstanbul’daki işgalci güçlerin Türk topraklarını terk ettiğini belirten Özbek, özellikle 2010’lardan sonra bu önemli günün gereği gibi kutlanmadığını, bunda ülkeyi yönetenlerin vebali bulunduğunu söyledi.

Lozan’ı, Mudanya Mütarekesini, Mondros Ateşkesini, Sevr’i anlamak için, Osmanlının başına gelenleri ve Birinci Dünya Savaşını anlamak için Şark Meselesi’ni bilmek gerektiğini belirten Hüseyin Özbek,  “Şark Meselesi, emperyalist ülkeler tarafından Osmanlının terekesinin paylaşılması ve Türk milletine Anadolu’da da hayat hakkı tanınmaması meseledir. Birinci Dünya Savaşının çıkış nedeni Osmanlı’nın içine düştüğü perişan durumdur” dedi.

Özbek, konuşmasında, Lozan barış görüşmelerine ilişkin ayrıntılı değerlendirmeler yaptı.