• Son Güncelleme : 11.10.2016 09:21
  • Haber Giriş : 30.09.2016 11:28
  • Etkinlik : 28.09.2016

Göreve Gelme Biçimi Kadar Gitme Biçimi De Önemlidir

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç Dr. Ümit Kocasakal, 28 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 21.30’da Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUKUKİ BAKIŞ programında, İstanbul Barosu Başkanlığına yeniden aday olmama nedenleri ile dönemi içinde yaptığı çalışmaları anlattı.

Görev dönemi içersinde hukuk devleti, sosyal devlet ve devletin bekası için çalışmalar yaptıklarını belirten Kocasakal, “Hükümetler gelip geçicidir, ama devlet kalıcıdır. İstanbul Barosu olarak devletin bekası için ne gerekiyorsa onu yaptık” dedi. Kocasakal, bunları yaparken hiç kendilerini gizlemediklerini, olduğu gibi görünüp, göründüğü gibi olduklarını bildirdi.

15 Temmuz darbe kalkışmasına, neyin ne olacağının hiç belli olmadığı bir sırada darbeye karşı çıktıklarını belirten Ümit Kocasakal, şöyle konuştu: “15 Temmuz darbe kalkışmasının altında Amerikan emperyalizmi vardır. Bunun Türkiye’yi kaosa sürükleme, işgal etme, 90 yıllık Sevr rüyasını hayata geçirme operasyonu olduğunu gördük. Emperyalist güçlerin bütün terör örgütlerini devreye soktuklarını ve sonuç almak için Fetullahçı çeteyi kullandıklarını anladık. Ve ilk tepkiyi gösterdik. Gece saat 01.20.35’de her türlü darbeye karşı olduğumuza ilişkin bildirimizi resmi internet sitemize koyduk. Tarihe bir not düşmek istedik. Bu tepkiyi ilk gösteren İstanbul Barosudur, bu bizim bir görevimizdir”.

15 Temmuz’da TSK’nın bir darbe girişiminde bulunmadığının altını çizen Kocasakal, girişimde bulunan ABD ve AB emperyalizminin uşaklığını yapan bir çete –ki bunlara asla asker denilemez- tarafından yapıldığını ve teşebbüsün bizzat TSK, Türk polisi ve Türk Milleti tarafından destan yazılarak engellendiğini bildirdi.