• Son Güncelleme : 28.07.2016 14:48
  • Haber Giriş : 28.07.2016 12:40
  • Etkinlik : 27.07.2016

Hadım Yasası Hukuk Devleti Gereğince İnsan Onuruyla Bağdaşmaz

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi,  Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 27 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 17.00’da yayınlanan CNNTÜRK Haber Programında, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren cinsel suçlardan hüküm giyenlere cinsel isteği azaltıcı tıbbi tedavi uygulamasını eleştirdi.

Cinsel suçlardan hüküm giyenlere cezanın infazı sırasında ya da denetimli serbestlik durumunda cinsel isteği azaltıcı tıbbi tedavi yani kimyasal uygulanabilmesini öngören yönetmelik değişikliğini doğru bulmadığını belirten Tuskan, bunun bir çare olmayacağını söyledi.

Bu devirde bu cezalandırma yönteminin insan haklarına aykırı olduğunu bildiren Aydeniz Tuskan, “Denetimli serbestlik döneminde bu ceza uygulanacak ondan sonra yine aynı şey devam edecektir. Kimyasal uygulanacak kişinin kendi rızasının alınması da söz konusu olabilir. Kendi rızası alınmadan, raporla ya da infaz savcısının bu kararı vermesiyle böyle bir ceza uygulanmasının insan onuruyla bağdaşmadığını düşünmekteyim” dedi.