• Son Güncelleme : 28.07.2016 14:48
  • Haber Giriş : 28.07.2016 10:46
  • Etkinlik : 14.07.2016

Çocuk Gelinlerin Sayısı İkiye Katlanacak

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 20.00’da Kanal B Televizyonunun ANAHABER bülteninde Anayasa Mahkemesi’nin 15 yaşını tamamlamamış her çocuğa karşı gerçekleştirilen cinsel davranışın cinsel istismar sayılacağına ilişkin hükmü iptal etmesini eleştirdi.

İptal kararıyla yasal bir boşluk oluştuğunu ve bu suçtan cezaevlerinde kalanların da serbest bırakılmasının önünün açılacağını belirten Tuskan şöyle dedi: “Yüksek mahkeme maddeyi iptal etmeyip, değişiklik yapılmasını önerebilirdi. Yasada büyük bir boşluk oluştu. Bundan sonra cinsel istismar suçunu işleyenlere ceza verilmesi mümkün görülmüyor, cezaevinde bulunanlara da tahliye imkânı veriliyor. İki buçuk milyon çocuk gelinin yanına iki buçuk milyon daha eklenecek. Bu iptalden sonra kadın haklarında geriye dönüş olacaktır”.