• Son Güncelleme : 28.07.2016 14:49
  • Haber Giriş : 22.07.2016 12:44
  • Etkinlik : 20.07.2016

Fetö Örgütü Devletin Yapısına Yerleşmiş Ölümcül Bir Kanserojen Urdur

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 20 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 18.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan NASIL YANİ adlı programda, Silahlı FETÖ Örgütünün 15 Mayıs’ta kalkıştığı darbe hareketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ Örgütünü devletin yapısına yerleşmiş ölümcül bir kanserojen ur olarak niteleyen Özbek, bu yapının sivil ve asker tüm devlet yapısından hızla temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

Özbek şunları söyledi: “Kamuda hiyerarşik durumu kendilerinden daha üstte bulunanları, anayasal, hukuki meşruiyeti olan bir devlet yapılanması içinde emir ve talimat alacakları makamlar ve kişiler olarak görmeyen; bunun tersine devlet içine yerleşmiş cemaat  içinde oluşan yasa dışı bir paralel yapıdaki hiyerarşik üstlerinden emir alan kamu görevlilerinin olduğu uzun müddet söyleniyordu, ama kamuoyunun önüne bu kadar trajik bir şekilde çıkmaları maalesef bu darbe girişimi sırasında oldu. Askeri ve sivil bürokraside en duyarlı noktalara kadar tırmanmış bir yapıdan söz ediyoruz. Kendilerini Türk devletinin mensubu olarak addetmeyen, cemaat mensubiyetini bunun önüne koyan bir yapı söz konusu”.

Cemaat yapılanması içinde bayrak, millet, Atatürk ve devletin, cumhuriyet değerlerinin hiçbir öneminin bulunmadığına işaret eden Hüseyin Özbek,  Onlar için Hoca Efendi’nin değerler silsilesi önemlidir. Cemaat mensupları devletle Gülen arasındaki anlaşmazlıkta Gülen tarafını tutar, devletine, milletine kurşun sıkar, çatışır” dedi.

Cemaat yapılanmasının son olayda kendisinde Türkiye Cumhuriyeti potansiyeline karşı savaşabilecek bir güç gördüğünü belirten Özbek, bu darbe teşebbüsü ile Türkiye’nin çok büyük bir badire atlattığını bildirdi.

Özbek, konuşmasında cemaatin yargı içinde yapılanmasını ele aldı ve yakın geçmişte bu alanda yaşananlar hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.