• Son Güncelleme : 14.07.2016 08:52
  • Haber Giriş : 13.07.2016 16:30
  • Etkinlik : 12.07.2016

Suriyelilere Vatandaşlık, Türkiye İçin Demografik Bir Dinamittir

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 12 Temmuz 2016 Salı günü saat 11.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan TELEVİZYON GAZETESİ programında Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesi konusunu değerlendirdi.

Suriyelilere vatandaşlık hakkı verilmesini, ‘Türkiye’nin sosyal, siyasal ve ekonomik dengelerini havaya uçuracak bir dinamit’ olarak niteleyen Özbek,  Türk halkının imparatorluk kültüründen geldiğini, her şeyini herkesle paylaşabileceğini belirtti, ancak, siyasal iktidarın uyguladığı Suriyeliler politikasının Suriyelilere antipatiye dönüşmesinden endişe ettiğini söyledi.

Milletlerarası hukukta vatandaşlığın, bireyle devlet arasındaki siyasi bağı tanımladığını belirten Hüseyin Özbek şöyle devam etti: “Türkiye’nin de bir vatandaşlık kanunu var. Vatandaşlığın nasıl kazanılacağı, nasıl kaybedileceği ayrıntısıyla belirlenmiş. Sırf cumhurbaşkanı ayaküstü bir söylemde bulundu diye vatandaşlık hakkı verilmez. Bir ülkede Anayasa ve yasalar mı, yoksa cumhurbaşkanının iradesi mi üstündür, bunu tartışmamız ve net bir şekilde vatandaşlarımıza aktarmamız lazım”.

Programı izlemek için tıklayınız.