• Son Güncelleme : 13.06.2016 09:10
  • Haber Giriş : 06.06.2016 14:31
  • Etkinlik : 28.05.2016

Çocukları Cinsel İstismardan Koruyucu Ve Önleyici Tedbirler Uygulanmıyor

Uluslararası Çocuk Merkezinin bir araştırmasına göre çocuklara yönelik cinsel istismara ilişkin dava sayısının son beş yılda %87 arttığı bildirildi.  Kanal B Televizyonu Ana Haber Bülteni için bu konudaki görüşüne başvurulan İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Türkiye’de çocuk istismarı açısından genel tablonun çok kötü olduğunu söyledi.

Çocuklara cinsel istismarın önüne geçilmesi için koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanması gerektiğinin altını çizen Tuskan,  ayrıca ailelerin eğitilmesi, çocuk haklarının bilincinde olunmasının yaygınlaştırılması ve mahkemelerin de ceza kanunu genel hükümlerine göre indirim uygulamaması gerektiğini vurguladı.

Yasalarımızda ve altına imza attığımız uluslararası sözleşmelerde çocukları koruyucu ve önleyici tedbirlerin bulunduğunu, ancak bunların uygulanmadığını belirten Aydeniz Tuskan, Çocukların yeterince korunamaması, ailelerin çocuklarına sahip çıkamaması, sokak çocuklarının sayısında artma, uyuşturucu belası gibi, bütün bunlar çocuklarda cinsel istismar ve taciz olaylarının artmasına sebep olduğunu bildirdi.