• Son Güncelleme : 30.05.2016 18:09
  • Haber Giriş : 26.05.2016 15:55
  • Etkinlik : 25.05.2016

‘Şark Meselesi’ Güncellendi, Adı ‘Bop’ Oldu

İstanbul Barosu Genel sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü saat 21.30’da Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUKUKİ BAKIŞ programda, 19 Mayıs 1919 ruhunu değerlendirdi.

19 Mayıs’ı ‘Türk milletinin belleğinde muhafaza ettiği simgesel bir tarih, bir gurur günü’ olarak niteleyen Özbek, bu tarihin büyük zaferin başlangıç günü, ulusal kurtuluşun ilk adımı olarak değerlendirilmesi ve asla unutulmaması gereken ve gelecek kuşaklara ulaştırılması gereken bir tarih olduğunu söyledi.

Birinci Paylaşım Savaşından 19 Mayıs’a, 19 Mayıs’tan Cumhuriyetin kuruluş aşamasına kadar olan süreci etap etap değerlendiren Hüseyin Özbek, bugün Türkiye’nin yine zor günler yaşadığını, milletin daha zor günleri aştığını ve aşmasını bildiğini belirterek, karamsar olmamak gerektiğini savundu.

Emperyalist ülkelerin Osmanlı İmparatorluğunun paylaşılmasına ‘Şark Meselesi’ adını verdiğini, günümüzde aynı yerler için uygulanan siyasete Büyük Ortadoğu Projesi adını taktıklarını ve adım adım uygulamaya koyduklarını hatırlatan Özbek şöyle dedi: “Bu anlamda milletimiz birinci paylaşım savaşının devam ettiğini bilmeli. Bakın bölgemizde bir Irak devleti vardı, şimdi varla yok arası. Suriye merkezi yönetimi, topraklarının üçte birini kontrol edebiliyor, Libya yıkıldı aşiretlere teslim edildi. Sıra kimde acaba? Onun için tarihten gelen tecrübeleri yok saymamalı, küçümsememeliyiz. Bu nedenle, Ulusal Kurtuluş Savaşının şifrelerine, Cumhuriyetin kuruluş değerlerine, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmalıyız”.