• Son Güncelleme : 04.05.2016 09:55
  • Haber Giriş : 26.04.2016 09:43
  • Etkinlik : 21.04.2016

Terörle Mücadelede Şehit Olanlar Türk Milletinin Kahraman Evlatlarıdır

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 21 Nisan 2016 Perşembe günü saat 16.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan HABER ARTI programında 23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı ile terörle mücadele konusunda değerlendirmelerde bulundu. Programda Birleşik Kamu-İş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan kütük de konuk olarak yer aldı.

Konuşmasında 23 Nisan’ın anlam ve önemi üzerinde duran Özbek, “96 yıl sonra şu andaki siyasi iktidarın değişik bahanelerle milli mücadelenin ve cumhuriyetin simgesi haline gelmiş 23 Nisanları, 19 Mayısları, 30 Ağustosları, 29 Ekimleri anmadan geçiyorsa millet, mili mücadele geleneğine, onuruna, milli birlik ve beraberliğindeki kararlılığına sahip çıkıyor ve gösteriyor demektir” dedi.

Özbek, Cumhuriyetin savunucuları örgütlü güçlerin,  kısacası Türk Milleti’nin 24 Nisan’da Ankara’da düzenlenecek “Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü” ve ‘Ulusal Egemenlik Buluşması’nda bunu kanıtlayacağını söyledi.

Terör örgütünün Güneydoğu şehirlerinde hâkimiyet sağlama, şehir içinde devletin mülki otoritesini ve kamu düzenini yok etme, fiili özerk bölgeler yaratma stratejisinin başarısız olduğunun altını çizen Hüseyin Özbek, şöyle konuştu: “Burada terör örgütüyle kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin, askerimizin hakkını teslim etmek gerekir. Onlar Türk milletinin bölünmez bütünlüğü için hayatlarını ortaya koymuşlardır, şehit olmuşlardır, gazi olmuşlardır, onlar gerçek kahramanlardır. Onlar Ali’nin, Veli’nin, Ayşe’nin çocukları olabilir, ancak bilinmelidir ki onlar aynı zamanda Türk Milletinin de evlatlarıdır”.

Programın videosu için tıklayınız.