• Son Güncelleme : 27.04.2016 09:46
  • Haber Giriş : 23.04.2016 13:29
  • Etkinlik : 21.04.2016

Yargıtay Türk Yargısını Bir Utançtan Kurtarmıştır

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 21 Nisan 2016 Perşembe günü saat 13.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan SÖZ İSTANBULDA programında Yargıtay 16. Ceza Dairesinin Ergenekon Davası ile ilgili bozma kararını değerlendirdi.

‘Ergenekon Davası’nı, yargının araçsallaştırıldığı, hukukun silaha dönüştürüldüğü bir dava olarak niteleyen Özbek, Ergenekon ve buna entegre yürütülen başka davaların cemaatçilerin oluşturduğu bir yargı klanı tarafından yürütülen düzmece, kurmaca davalar olduğunu söyledi.

Emperyalizmin BOB projesi çerçevesinde Irak’ı, Suriye’yi, Libya’yı dönüştürmek için bir takım koalisyon güçleri tarafından silah kullanıldığını belirten Özbek,  şöyle konuştu: “Türkiye ile ilgili 1923 Cumhuriyetin kuruluş yazılımını, kuruluş felsefesini ve günümüzde bu ilkeleri savunanları berhava etmek için yargı bir araç olarak kullanıldı. Burada hedef olarak Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi. İçerde ve dışarıda Türkiye Cumhuriyetini koruma ve kollama göreviyle donatılmış silahlı kuvvetler en büyük engel olarak görüldü. Fotoğrafın bütününde bu vardır. Bunun dışında bilim insanları, rektörler, aydınlar, gazeteciler, bu ülkenin yüz akı insanları ve kurumlar tasfiye edilmek istenmiştir. Türkiye’ye bir engizisyon süreci yaşatıldı. Hukuku silaha dönüştürerek araçsallaştırılan bir yargının marifetleri olan Ergenekon Davası, Yargıtay, 16. Ceza Dairesinin bozma kararıyla Türk yargısını bir utançtan kurtarmıştır”.

Yargıtay’ın bu önemli kararı çerçevesinde vaktiyle ve şimdi devletin önemli makamlarında oturanların Türk milletine karşı sorumlulukları bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Özbek, “Bu kişilerin yargı üzerine gölge etmemeleri gerekir. Yargının şaibe altında kalmasına yol açacak beyanlarda bulunmamaları gerekir. Vaktiyle bu davalar için söz söyleyenlerin, yargı sürecini teşvik edenlerin durup, düşünmeleri ve kamuoyu huzurunda özeleştiri yapmaları gerekir” dedi.