• Son Güncelleme : 23.04.2016 15:07
  • Haber Giriş : 21.04.2016 14:24
  • Etkinlik : 20.04.2016

Görev İhmali Olan Diğer Suçlular Da Cezalandırılmalı

İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Haklarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 20 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 18.30’da CNNTÜRK Televizyonunda yayınlanan ANA HABER bülteninde, Karaman’da bir vakıf yurdunda çocuklara uyguladığı cinsel istismar suçuyla yargılanan sanığın tek celsede 508 yıl hapisle cezalandırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının, halkın ve basının olayla yakın ilgisi için teşekkür eden Tuskan, bir kişinin cezalandırılmasıyla işin bitmediğini, bu davayla ilgili bütün sorumluları ortaya çıkararak görevini ihmal edenlerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Çocukların vakıf yurt ve okullarında yıllarca bu tür istismarlara maruz kaldığını, oysa bu çocukların kimsesiz değil bir vakfa emanet edildiklerini belirten Aydeniz Alisbah Tuskan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının denetim yetkisi bulunduğunu, dolayısıyla devlete emanet edildiklerini bildirdi. Tuskan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu olayda çocukların durumun çok vahimdir. Olayda, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı denetim görevini yerine getirmemiştir. Bu olaylar yurdumuzun çeşitli yerlerinde son derece yaygın vaziyettedir. Aileler bu durumun ortaya çıkmasından çok rahatsızlar ve mağdur durumdadırlar”.

Tuskan, Karamanda görülen davada Hâkimin ceza indirimi uygulamadığını, bu tür davalarda emsal olması bakımından indirim uygulanmaması gerektiğini, dolayısıyla hâkimin emsal nitelikte bir karar verdiğini söyledi.