• Son Güncelleme : 23.04.2016 15:06
  • Haber Giriş : 20.04.2016 19:37
  • Etkinlik : 14.04.2016

Anayasa Değişikliği Yapmakla Yeni Anayasa Yapmak Aynı Şey Değil

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 14 Nisan Perşembe günü saat 13.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan SÖZ İSTANBUL’DA programında yeni anayasa yapımı ve dokunulmazlıkların kaldırılması konusuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişikliği süreçlerinde o ülkenin iklimine bakmak gerektiğini belirten Kılıç,  bu nedenle ülkenin siyasal ve hukuksal açıdan durumunun değerlendirilmesinin önem taşıdığını, İnsan haklarının yerlerde olduğu, hukuk devletinin askıya alındığı bir ortamda, bu iklimi yaratan yapının ‘Yeni Anayasa ‘ ısrarının hukuki bir temeli bulunmadığını söyledi.

Şu andaki TBMM’nin yeni bir anayasa yapma yetkisinin bulunmadığına işaret eden Kılıç, ancak anayasada ilk dört madde dışında bazı değişiklikleri yapma yetkisinin bulunduğunu, zaten yürürlükteki anayasanın da üçte ikisinin de Meclis tarafından değiştirildiğini bildirdi.