• Son Güncelleme : 23.04.2016 15:07
  • Haber Giriş : 18.04.2016 12:44
  • Etkinlik : 14.04.2016

En İyi Korunma Sistemi Barıştır

İstanbul Barosu Genel sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 15 Nisan 2016 Cuma günü saat 21.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan Araştırmacı-Yazar Gürbüz Evren’in hazırladığı BEKLEME ODASI programında terör sorunu, özeklik ilanı, etnik kalkışma provaları ve Kilis’e düşen bombalar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Programa Emekli Tuğgeneral Ali Er de konuk olarak katıldı.

Atatürk’ün Türk milletine ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ tavsiyesinin göz ardı edilerek Türkiye’nin maceralara sürüklendiğini belirten Özbek şöyle konuştu:

Son dönemde Türkiye’yi yöneten siyasi kadro, uluslararası ilişkiler, siyasi tarih konusunda, Osmanlıdan Cumhuriyete Türkiye’nin ve Türk Milletinin geçirdiği tarihsel kronolojiyi, siyasal kronolojiyi bilemediği için, uluslararası ilişkiler konusundaki entelektüel ve siyasal birikimleri Orta Okul düzeyini aşamadığı için, Türkiye bu anlamda dış politika konusunda, komşu ülkelerle ilişkide sınıfta kalmıştır.  Bir anlamda bu politika iflas etmiştir. Türkiye bumerang misali ne attıysa misliyle kendisine geri dönmüştür. Türkiye’nin komşudaki savaş tahrikçiliği misliyle geri dönmüştür. Kilis’te başımıza düşen bombaların bir sebebi de barışçı yörüngesinden çıkan dış politikadır. Oysa en iyi korunma sistemi barıştır”.