• Son Güncelleme : 12.04.2016 09:58
  • Haber Giriş : 07.04.2016 16:01
  • Etkinlik : 07.04.2016

Yargı Tarafsız Ve Bağımsız Değilse Herkesin Kaygılı Olması Lazım

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 7 Nisan 2016 Perşembe günü saat 10.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan EKOPOLİTİK programında İstanbul Barosunun 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yayınladığı bildiri, yargı sistemi, paralel yapı, kimliklerin sızdırılması, Ensar Vakfı ve siyasi gelişmeler konularında değerlendirmelerde bulundu.

Ülkemizde fiilen hukuk devleti ilkesinin askıya alındığını belirten Kılıç, artık ülkemizde ifade özgürlüğünün belli bir kesim için ‘var’, belli bir kesim için ‘yok’ olduğunu söyledi.

Bir milletvekilinin ‘yasama, yürütme, yargı bizim, hükümeti neden denetleyelim’, bir Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanının ‘oğlan bizim, kız bizim’ ifadelerinin hukuk devletinde yeri bulunmadığını, bu söylemlerin de ‘dil sürçmesi’ olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirten Hasan Kılıç,  bunların çok üzüntü ve kaygı verici olduğunu, Türkiye’nin tek adam rejimine doğru sürüklendiğini bildirdi.

İstanbul Barosunun bildirisini de değerlendiren Hasan Kılıç, şöyle konuştu: “Hukukçuların eğilip büküldüğü, sustuğu, boyun eğdiği, yandaşlaştığı bir ortamda o ülke ileriye gidemez. Bugünkü siyasal yapı önemli değil, önemli olan bizim millet olma savaşımızdır. Bunun için bedel ödemek gerekiyorsa, fedakârlıklar yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Barolar, avukatlar baskı altındadır. İstanbul Barosu, hukuku savunmanın bedelini yargılanarak ödemiştir. Gerektiğinde yine de ödenecektir. Hâkim ve savcıların da bu mücadeleye etkin bir şekilde katılması beklenir. Hukuk mücadelesinde hep birlikte hareket ederek bu duruş gösterildiğinde, ülkemizde hukukun üstünlüğünü kurma yolunda önemli adımlar atılacağına inanıyorum. Hukukçular için bu bir görevin ötesinde yükümlülüktür”.