• Son Güncelleme : 12.04.2016 09:58
  • Haber Giriş : 07.04.2016 15:14
  • Etkinlik : 06.04.2016

Türkiye Mülteci Deposuna Dönecek

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 6 Nisan 2016 Çarşamba günü saat 09.00’da Ulusal Kanal’da yayınlanan GÜNDEM TÜRKİYE programında Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Anlaşmanın Türkiye’yi bir mülteci deposu haline getireceğini belirten Özbek, bu anlaşmayla Avrupa Birliği ülkelerinin bedensel ve zihinsel yeteneğinden yararlanabileceğini düşündüğü eğitimli, birikimli ve kalifiye olan mültecileri ülkelerine kabul edeceklerini, kalanını Türkiye’ye göndereceklerini bildirdi. Özbek: “Bu Türkiye’yi aşağılamaktır. Türkiye’ye ‘çöplük bekçiliği’ görevini vermektir” dedi.

Bu anlaşmanın Türkiye için büyük bir tehdit içerdiğinin altını çizen Hüseyin Özbek, Anlaşmanın Türkiye’yi konteynır kentlere dönüştüreceği, Türkiye’nin nüfus dengelerini de sarsacağı ve sosyal huzursuzluklara yol açacağı uyarısında bulundu.

Özbek, anlaşmaya imza atan hükümetin ise toplumdaki tepkiyi önlemek için merak etmeyin biz de serbest dolaşım hakkını kazanıyoruz’ gibi çok gerçekçi olmayan bir ikna enstrümanını kullandığını hatırlattı.