• Son Güncelleme : 06.04.2016 12:48
  • Haber Giriş : 01.04.2016 16:00
  • Etkinlik : 26.03.2016

Av.Hasan Kılıç, Basın Ve İfade Özgürlüğü, Dokunulmazlıklar Ve Çocuk İstismarına Karşı Devletin Sorumluluk Üstlenmesi Gerektiği Konularında Değerlendirmelerde Bulundu

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 26 Mart 2016 Cumartesi günü Halk TV’de yayınlanan ŞİMDİKİ ZAMAN programında güncel olaylar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gürkan Hacır’ın yönettiği programa, ekonomist Ertan Aksoy ve Öğretim Üyesi Elfin Tataroğlu da konuk olarak katıldı. Programda cinsel suçlar ve çocuk istismarı, İstiklal Caddesindeki saldırı, basın ve ifade özgürlüğü, dokunulmazlıklar gibi konular ele alındı.

Çocuk istismarı konusunda savcıların ve özellikle devlet yetkililerinin çok duyarlı olmaları gerektiğini hatırlatan Kılıç, Çocuk İzlem Merkezlerinin sayısının arttırılması, çocukların travmayı daha az zararla atlatabilmeleri için uzman personel eksiğinin giderilmesi ve çocuk istismarının eleştirel bir konu yerine ‘düzeltilmesi gereken bir konu’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ensar Vakfı örneğinde olduğu gibi bir bakanın vakfın da önüne geçerek adeta vakfın avukatlığına soyunması gibi bir durumun endişe yarattığını belirten Kılıç, mağdur çocukları korumakla görevli bir bakanın vakfı koruyormuş gibi bir görüntü vermesi sorunun ana kaynağını oluşturduğunu, siyasetçilerin bu tutumu terk ederek sorumluluk üstlenerek gerekli adımları atmaları gerektiğini vurguladı.