• Son Güncelleme : 25.03.2016 17:31
  • Haber Giriş : 24.03.2016 11:45
  • Etkinlik : 23.03.2016

18 Mart, Emperyalizmin Gururunun Kırıldığı Gündür

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 23 Mart 2016 Çarşamba günü saat 21.30’da Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUKUKİ BAKIŞ programında, 101. Yıldönümü kutlanan Çanakkale Zaferi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

18 Mart’ı yenilmez armada emperyalizmin gururunun kırıldığı gün olarak niteleyen Özbek, Çanakkale’de deniz ve kara savaşlarının gerçek bir Türk mucizesi olduğunu, bu simge günün Türk milletinin hafızasından, bilincinden asla silinmemesi gerektiğini, çünkü 18 Mart’ın millet olarak müşterek bir sembolümüz ve gurur günümüz olduğunu söyledi.

Çanakkale Boğazında deniz savaşını kaybeden emperyalist güçlerin karadan saldırıyı denediklerini, aynı dersi orada da aldıklarını belirten Hüseyin Özbek, “Çanakkale’de kara savaşlarıyla, ayrı bir destan yazılmış ve Yarbay Mustafa Kemal’in askeri dehası kanıtlanmıştır. Çanakkale Zaferi, Mehmetçiğin kanıyla, canıyla kazandığı efsanevi bir zaferdir” dedi.

Programda, hukukun siyasalaştırılması, yargı sorunları, terör olayları ve Büyük Ortadoğu Projesi uygulamaları konuları da ele alındı.

KANALT230320162130HO from İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI on Vimeo.