• Son Güncelleme : 25.03.2016 17:31
  • Haber Giriş : 21.03.2016 16:12
  • Etkinlik : 09.03.2016

Normal İnsan Şiddet Uygulamaz

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Süreyya Turan, 9 Mart 2016 Çarşamba günü saat 21.30’da Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUKUKİ BAKIŞ programında kadına yönelik şiddeti değerlendirdi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Turan, özellikle İstanbul Sözleşmesi’nde yer alan kadına yönelik şiddetin tanımı üzerinde durdu. Şiddetin çeşitli şekillerde uygulandığını belirten Turan, fiziksel şiddet, sözlü şiddet, psikolojik şiddet, toplumsal şiddet, cinsel şiddet ve ekonomik şiddet konularını örneklemelerle anlattı.

Şiddetin gelişmişlikle bir ilgisinin bulunmadığını, gelişmiş ülkelerde de kadınların şiddet gördüklerine vurgu yapan Süreyya Turan, şiddeti önlemenin tek yolunun eğitimden geçtiğinin altını çizdi.

Uygulamada psikolojisi bozuk insanların şiddet uyguladığının görüldüğünü, normal bir insanın şiddet uygulamadığını belirten Turan, kadına yönelik şiddeti önleme amacıyla çıkarılan 6284 sayılı kanun hükümleri ve uygulamaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.