• Son Güncelleme : 24.03.2016 11:03
  • Haber Giriş : 21.03.2016 15:56
  • Etkinlik : 18.03.2016

Çanakkale Zaferi Emperyalizme İndirilmiş Bir Darbedir

İstanbul Barosu Gene Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 18 Mart 2016 Cuma günü saat 17.00’da Ulusal Kanalda yayınlanan HABER PROGRAMDA, 101. Yıldönümünde Çanakkale Zaferini değerlendirdi.

Çanakkale Savaşının çıkış nedenleri üzerinde duran ve bu savaşı Osmanlının mirasını ‘Paylaşım Savaşı’ olarak niteleyen Özbek, başta İngiltere olmak üzere emperyalistlerin Dünyanın en büyük armadası ile Çanakkale Boğazı’nı zorladıklarını, bunu başaramayınca kara savaşlarına yöneldiklerini anlattı.

25 Nisan 1915’te başlayan kara muharebelerinin Yarbay Mustafa Kemal’in askeri dehası ve Türk Askeri’nin olağanüstü kahramanlığı ve direnme azmiyle kazanıldığını belirten Özbek, büyük bir şaşaa ile gelen emperyalist güçlerin 1915 Aralığı sonunda sessiz sedasız, kaçarcasına Çanakkale’yi terk ettiklerini bildirdi. Özbek, ‘Çanakkale Zaferi emperyalizm açısından 9 şiddetinde bir depremdir ve bunun artçı sarsıntıları bütün dünyada hissedilmiştir’ dedi.