• Son Güncelleme : 17.03.2016 10:02
  • Haber Giriş : 01.03.2016 16:57
  • Etkinlik : 24.02.2016

Cerattepe’De Karadenizli Kimliğini Korumaya Çalışıyor

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, 24 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 21.30’da Kanal T Televizyonunda yayınlanan HUKUKİ BAKIŞ programında Cerattepe izlenimlerini anlattı.

Karadeniz doğasının Karadenizlinin kimliği haline geldiğini ve Cerattepe’de Artvinli yurttaşların kimliklerini ve gelecek kuşaklara ait bir hazineyi korumaya çalıştıklarını belirten Kocasakal, “Bu insanları terörist olarak nitelemek ahlaki midir, insani midir?” diye sordu.

Anayasamızın, çevreyi geliştirme, çevre sağlığını koruma ve çevre kirlenmesini önleme görevini devlete ve yurttaşlara ödev olarak verdiğini kaydeden Ümit Kocasakal şöyle konuştu:  “Cerattepe’deki halk devletin yapması gereken ödevi devlet yapmadığı için anayasal bir hakkını kullanıyor. Bunu terörle nasıl bağdaştırabilirsiniz? Özel bir çıkarın korunması uğruna devletin polisiyle, askeriyle halkı karşı karşıya getiriyorlar”.

Ümit Kocasakal, programın kalan bölümünde ülke sorunları, anayasa yapım çalışmaları ve terör olayları hakkında değerlendirmelerde bulundu.