• Son Güncelleme : 03.03.2016 17:21
  • Haber Giriş : 01.03.2016 15:45
  • Etkinlik : 20.02.2016

Başkanlık Sistemi Türkiyeyi Faşizme Götürür

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 20 Şubat 2016 Cumartesi günü Halk Tv’de yayınlanan Gürkan Hacır’ın yönettiği ŞİMDİKİ ZAMAN programında güncel olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Programa, Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Elfin Tataroğlu da konuk olarak katıldı.

TBMM’nin anayasanın 175. Maddesine göre anayasada değişiklik yapabileceğini, daha önce de bu yöntemle anayasanın pek çok maddesinin değiştirildiğini belirten Hasan Kılıç, anayasa değişikliği ile yeni anayasa yapımını karıştırmamak gerektiğini söyledi. Kılıç, yeni anayasanın ancak kurucu irade ile gerçekleşebileceğine dikkat çekti ve TBMM’de yapılan yeni anayasa çalışmalarının suç teşkil edebileceğini bildirdi. Anayasa yapım çalışmalarında iktidar partisince başkanlık sistemine geçilmesinin öngörüldüğünü belirten Kılıç, bu sistemin Türkiye’yi faşizme götüreceğini vurguladı.

Programda, terör olayları, Türkiye’nin uyguladığı yanlış dış politika, yargı sorunları, devam eden davalar ve Cerattepe olayları üzerinde duruldu.