• Son Güncelleme : 29.02.2016 09:36
  • Haber Giriş : 22.02.2016 15:44
  • Etkinlik : 19.02.2016

Emperyalizme Sadece Ulus Devlet Direnebilir

İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, 19 Şubat 2016 Cuma günü saat 21.00’da HALK TV’de Gazeteci-Yazar Uğur Dündar’ın yönettiği halk arenası programında güncel olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adana’da Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve Adana Milletvekili Sanatçı Atilla Taş da konuk olarak yer aldı.

Türkiye’yi bugünkü noktaya getirenin, bağımsız bir iradesi olan, kendi aldığı kararlara göre hareket eden bir iktidar olmadığının altını çizen Kocasakal, bunun büyük resmin küçük bir parçası olduğunu, asıl sorunun kaynağını öğrenmek için büyük resme bakmak ve emperyalizmi görmek gerektiğini söyledi.

İktidarı, CIA’in laboratuarlarında üretilmiş, belli görevlerle donatılmış, eline bir senaryo tutuşturulmuş,  taşeronluk yapan bir iktidar olduğunu vurgulayan Ümit Kocasakal, “Emperyalizm bugün bu siyasi iktidarı kullanır yarın başkasını. Tüm taşeronların bir son kullanma tarihi vardır. Süre bitince o taşeronu bir yana atarlar ve yerine yeni heveslileri getirirler” dedi.

Ulu önderin Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de ölümüyle birlikte Cumhuriyet devriminin yarım kaldığını, bu ülke gerçek kurtuluşu olan Kemalizm ideolojisinden, tam bağımsızlıktan ayrıldığında emperyalizmin kucağına düştüğünü belirten Kocasakal şöyle konuştu: “ Emperyalizm neden ulus devlete saldırıyor? Ulusalcılık neden faşistlik ve ırkçılık haline geldi? Emperyalizme sadece ulus devlet direnebilir. Çünkü ulus devlet size her türlü mezhep, etnik ve alt kimliklerinizden önce ortak bir aidiyet duygusu verir, ‘önce Kürdüm, önce Sünni’yim, önce Aleviyim değil, önce Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıyım’ dedirtir. Ulusalcılık, kendi ulusunun çıkarlarını başka ulusların ve emperyalizmin küresel çıkarlarının üstünde tutmaktır. Yani ulusalcılık antiemperyalizmdir”.

Şu anda Türkiye’de devlete karşı fiili bir kalkışma bulunduğunu, devletle hükümeti birbirinden ayırmak gerektiğinin altını çizen Ümit Kocasakal, “Hükümetler gelir geçer, ama devlet bizim devletimizdir. Hiçbir terör örgütü arkasında bir devlet olmadan, onun onayı olmadan, hendek kazamaz, bomba döşeyemez. Anında tepenize binerler. Türkiye’nin çok ağır sorunları var. Etnik, mezhepsel ve dinsel virüsler bünyeyi tahrip etmiş durumda. Bu hastalıktan kurtuluşun tek bir reçetesi var: Ulus devlet ve Kemalizm” dedi.