• Son Güncelleme : 15.01.2016 15:58
  • Haber Giriş : 13.01.2016 15:13
  • Etkinlik : 13.01.2016

Türkiye Başına Belayı Satın Aldı

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 13 Ocak 2016 Çarşamba günü saat 11.00’da Ulusal Kanalda yayınlanan SİYASET GÜNDEMİ programında Sultanahmet Meydanındaki son terör olayını, terör örgütü PKK ile bağlantılı Demokratik Toplum Kongresinin yayınladığı bildiriyi ve bu bildiriye karşı İstanbul Barosunun yayınladığı 14 maddelik açıklamayı değerlendirdi.

Atatürk’ün Türk dış politikasına ilişkin geleceğin devlet yöneticilerine vasiyet niteliğindeki öğütlerinin bir kenara itildiği için Türkiye’nin Ortadoğu bataklığına saplandığını belirten Özbek, “Suriye’deki devlet yönetimine karşı kalkışma içinde bulunan değişik silahlı gruplara destek olunduğu için Türkiye ister istemez bir kaosun içine yuvarlanmıştır. Kimi yöneticilerin Şam’da pek yakında Cuma namazı kılacağız beyanlarının aksine Türkiye’de hemen hemen her gün Güneydoğu Anadolu’dan gelen şehitlerin cenaze namazı kılınmaktadır.” dedi.

Türkiye’yi bu noktaya açılımın getirdiğini ve Güneydoğu’daki olayların aslında etnik bir kalkışma olduğunu hatırlatan Özbek, daha önce kırsalda bulunan terör örgütünün faaliyetlerinin kentlere taşındığını ve buralarda kamu otoritesinin neredeyse sıfırlandığını söyledi.

ULUSALKANAL130120161100HO from İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI on Vimeo.