• Son Güncelleme : 05.01.2016 10:06
  • Haber Giriş : 04.01.2016 15:16
  • Etkinlik : 29.12.2016

Çocukların İstismarı İle İlgili Ceza Kanununun Anayasa Mahkemesince İptal Edilen Maddesi Yerine Acilen Yeni Bir Düzenleme Yapılması Gerekir

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 29 Aralık 2015 Salı günü saat 19.00’da Kanal D Televizyonunda yayınlanan ANA HABER programında Anayasa Mahkemesinin 15 yaş altı çocuklara yönelik cinsel istismarda en az 16 yıl hapis cezasını öngören yasa maddesini iptalinden sonraki gelişmeleri değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesinin iptal kararıyla yeni düzenleme için hükümete bir yıl süre tanıdığını belirten Tuskan, ancak bu düzenleme henüz yapılmadığı için mahkemelerin davaları ertelemeye başladığını bildirdi. Tuskan şöyle dedi: “Mahkemeler davalara devam etmiyorlarsa o zaman yeni düzenlemenin acil olarak yapılması gerekiyor. Aslında bu suçu işleyenler daha ağır cezalarla cezalandırılmalı ve alt sınır yüksek olmalı. Bu suçu işleyenler hiçbir indirimden de yararlanmamalı”.

KANALB291220152000AA from İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI on Vimeo.