• Son Güncelleme : 03.12.2015 16:30
  • Haber Giriş : 30.11.2015 14:18
  • Etkinlik : 27.11.2015

Av. Hasan Kılıç Gazeteci Dündar Ve Gül’Ün Tutuklanması Olayını Değerlendirdi

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, 27 Kasım 2015 Cuma günü ULUSAL KANAL’ın canlı yayınında, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Gazeteci Erdem Gül’ün tutuklanmasını değerlendirdi.

İki gazetecinin dün tutuklanmasından sonra bugün basın örgütleri, gazeteciler, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar Cumhuriyet Gazetesi önünde toplanarak tutuklamaları protesto ettiler. Buradan canlı yayın yapan Ulusal Kanal’ın yayınına katılan Av. Hasan Kılıç, “Halkın haber alma özgürlüğünü yok ederseniz aslında hukuk devletini ve demokrasiyi yok edersiniz” dedi.

Basının demokratik ülkelerde bir güç olduğunu belirten Kılıç,  Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasını hukukla izah etmek mümkün olmadığını, bunun bir siyasi olay olduğunu görmek gerektiğini bildirdi.

ULUSALKANAL271120151300HK from İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI on Vimeo.