• Son Güncelleme : 23.11.2015 18:46
  • Haber Giriş : 16.11.2015 14:18
  • Etkinlik : 14.11.2015

Kadına Şiddet İnsan Hakları İhlalidir

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 14 Kasım 2015 Cumartesi günü Ulusal Şiddeti Anlama Kongresine katılarak burada bir konuşma yaptı.

Kanal B Televizyonunun haberine göre, Tuskan konuşmasında, mahkeme kararıyla alınan koruma tedbirlerini değerlendirdi. Aydeniz Alisbah Tuskan, şiddete maruz kalan kadınların adliyelerde bulunan Aile Mahkemelerine başvurarak koruma talebinde bulunabileceklerini belirtti ve “Bu kararlar aynı gün alınabiliyor, bir farkındalık yaratılıyor ve kadın kendini biraz daha güvende hissediyor” dedi.

Aynı toplantıda İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu da konuştu.  Moroğlu, şiddetin çözümünün zihniyet değişikliği ve hukuki alanda bulunduğunu söyledi. Moroğlu, özellikle yasaların ve bu yasalarda vurgulanan ciddi bir eğitimin kararlı bir devlet politikasıyla mutlaka uygulamaya geçirilmesi gerektiğini belirtti ve kadına şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu bildirdi.