• Son Güncelleme : 20.11.2015 15:17
  • Haber Giriş : 10.11.2015 16:44
  • Etkinlik : 09.11.2015

Kadın Cinayetlerinde Takdiri İndirim Yapılmamalı

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 9 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 20’00’da Ulusal kanal’da yayınlanan HABER ARTI programında, kadın cinayetlerine ilişkin davalarda mahkemece yapılan takdiri indirimler konusunu değerlendirdi.

Kadın cinayetlerinde takdiri indirimlerin kadın cinayetlerini artırdığı kanısında olduğunu belirten Tuskan,  toplum vicdanını da yaralayan bu tür davalarda indirimlerin yapılmaması gerektiğini söyledi.

Ceza yasasında yapılacak konuya ilişkin yasal düzenlemenin zorunlu hale geldiğini belirten Aydeniz Alisbah Tuskan, “Bazen çok iyi yasalar da yapmak yetmiyor, bu yasaların hayata geçirilmesi gerekiyor. Yasaları uygulayacak alt yapı gerekiyor. Bunlar da yetmiyor, toplumda kadının bir birey olarak görülmesi, eşitlikçi bir anlayış için de zihniyet değişikliği gerekiyor” dedi.

ULUSALKANAL091120152000AA from İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI on Vimeo.