• Son Güncelleme : 20.11.2015 15:17
  • Haber Giriş : 10.11.2015 16:32
  • Etkinlik : 10.11.2015

Kadın Cinayetlerinde Cezalar Tam Uygulanmalı

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 9 Kasım 2015 Pazartesi günü CNNTÜRK Televizyonunda saat 12.00’da yayınlanan HABER bülteninde, TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz cinayetiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hatice Kaçmaz, kendisine yapılan evlilik teklifini reddetmesi üzerine sanık tarafından 16 bıçak darbesiyle öldürülmüş ve yapılan yargılamada sanık müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Mahkeme cinayetin duygusal çöküntü nedeniyle tasarlanmadan işlendiği kanısına varmış ve ceza indiriminde bulunmuştu.

Konuşmasında, ceza yargılamasında ve infaz hukukunda sanığın durumu değerlendirilerek bir takım indirimlerin yapıldığını belirten Aydeniz Alisbah Tuskan, ancak yaygın hale gelmiş bu tür kadın cinayetlerinde caydırıcı olması bakımından indirim yapılmaması gerektiğini söyledi. Tuskan, yanına bıçak alarak kadının yanına giden ve 16 bıçak darbesiyle onu öldüren sanık bunu nasıl ‘tasarlamamış’ oluyor ve bu cinayette nasıl ‘kast’ olmuyor bunu anlamanın mümkün olmadığını bildirdi. Tuskan, “Kadın cinayetlerinin önlenebilmesi için bu tür suçlarda cezanın hafifletilmemesi ve ceza yasasına bir madde eklenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.