• Son Güncelleme : 09.11.2015 13:16
  • Haber Giriş : 05.11.2015 14:10
  • Etkinlik : 04.11.2015

Türkiye’De Kadınlar Birey Olarak Görülmüyor

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 4 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 15.30’da Habertürk Televizyonunda yayınlanan GÜN ORTASI programında son iki ayda 45 kadının öldürülmesi konusunu değerlendirdi.

Konuşmasında toplumun kadına bakış açısının çok önemli olduğunu, kadının bugün bir mal olarak değerlendirilebildiğini belirten Tuskan, siyasiler başta olmak üzere herkesin kadınlar üzerinden siyaset yaptığını, kadın karşıtı söylemlerde bulunduğunu, bu nedenle de ülkenin ciddi bir kadın sorunu bulunduğunu söyledi.

Bunun en tipik örneğinin bir spor kulübünün kadını aşağılayan demecinde açıkça görüldüğünü kaydeden Aydeniz Alisbah Tuskan,  şöyle konuştu: “Türkiye’de kadınlar birey olarak görülmüyor. Bu anlayışın kısa sürede değişmesini beklemek zor. Bir erkek farkındalığı yaratmak ancak çağdaş eğitim yöntemleriyle olabilir. Mevcut eğitim sistemiyle bu kırılmayı başarmak mümkün değildir. Bu alanda Avrupa standartlarında sadece yasa çıkarmakla yetinmemek, o yasaların içini doldurarak hayata geçirmek gerekiyor. En iyi yasaları çıkarıyoruz, ancak bu yasaların alt yapısı yok, bu yüzden de kadını güçlendiremiyoruz, koruyamıyoruz”.