• Son Güncelleme : 08.11.2015 19:47
  • Haber Giriş : 03.11.2015 16:48
  • Etkinlik : 02.11.2015

Parlamentoda Kadın Temsili Açısından Geriye Gidiş Oldu

İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, 7 Haziran seçimlerine göre 1 Kasım seçimlerinde parlamentoda kadın temsili açısından geriye gidiş olduğunu söyledi.

Tuskan, 1 Kasım seçimlerini 2 Kasım 2015 Pazartesi günü Kanal B Televizyonunda saat 20.00’da yayınlanan ANA HABER bülteninde değerlendirdi. 7 Haziran seçimlerinde 95 kadın milletvekili parlamentoya girebilmişken bu rakam 1 Kasım seçimlerinde 81’e düştü.

Türk toplumunun muhafazakârlaşması ile birlikte siyasette kadın haklarında da geriye gidiş görüldüğünü belirten Tuskan, parti tüzüklerinde ve seçim yasalarında eşitlikçi sistem bulunmadığını, oysa çağdaşlaşmak ve demokratikleşmek için bu sisteme ihtiyaç bulunduğunu bildirdi. Bunun için okullarda eşitlikçi bir eğitim sisteminin uygulanması gerektiğinin altını çizen Aydeniz Alisbah Tuskan, bu eğitim verilmediği, kız ve erkek çocuklar farklı yetiştirildiği sürece geriye gidişin devam edeceğini sözlerine ekledi.