• Son Güncelleme : 22.10.2015 22:53
  • Haber Giriş : 22.10.2015 16:33
  • Etkinlik : 20.10.2015

Türkiye’Nin Hukuk İtibarını Yeniden Kazanabilmesi İçin Yargının Elinde Fırsat Var

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 20 Ekim 2015 Salı günü saat 13.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan SÖZ İSTANBULDA programında Yargıtay’da temyiz aşamasındaki Ergenekon davası ile daha önce sonuçlanmış diğer davalarla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Balyoz, Poyrazköy, Şike, Oda Tv davalarının beraatla sonuçlandığını, Kozmik Oda soruşturmasına takipsizlik kararı verildiği belirten Özbek, Ergenekon Davasında da benzer bir beklentinin gerçekleşeceğini umduğunu söyledi.

Bu davaların siyasal nitelikli ve hukuk dışı davalar olduğunu, sonunda sanıklar mahkum olduklarını belirten Hüseyin Özbek, bu tür davaları ‘tasfiye davaları’, ‘entegre davalar’,’ konjonktür davaları’ olarak niteledi.

Buna benzer davaların geçmişte de yaşandığını, bireylerin şahsında Cumhuriyet kurumlarının saygınlıklarının yok edilmesi, tasfiyesi,  kamuoyu nezdinde mahkûm edilmesi algısının yaratılmak istendiğine vurgu yapan Özbek, “Türkiye’nin hukuk itibarının yeniden kazanabilmesi için yargının elinde bir fırsat bulunmaktadır” dedi. Özbek,  Silivri’de görülen Entegre davaların temyiz aşamasında hukuki sonuçlarının ortaya çıktığını, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesinin Türkiye’nin hukuk itibarı kaybını kısmen telafi ettiğini bildirdi.