• Son Güncelleme : 09.10.2015 10:42
  • Haber Giriş : 05.10.2015 15:56
  • Etkinlik : 02.10.2015

Türkiye’Nin Önünde Daha Hayati Bir Seçim Var

İstanbul Barosu Genel sekreteri Av. Hüseyin Özbek, 2 Ekim 2015 Cuma günü saat 21.30’da Kanal B Televizyonunda yayınlanan Gürbüz Evren’in yönettiği BEKLEME ODASI adlı programda, terörün gölgesinde yapılacak 1 Kasım seçimleri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında 1 Kasım’da sadece milletvekili genel seçimlerinin yapılacağını, oysa Türkiye’nin önünde yapması gereken çok daha hayati bir seçim bulunduğunu belirten Özbek, şöyle konuştu: “800 bin kilometrekarelik monoblok bir Türkiye devam edecek mi, yoksa Türkiye’nin siyasi haritasını küçültmeye,  GAP’sız,  Dicle’siz, Fırat’sız bir Türkiye tehdidine, şantajına boyun mu eğecek? Türkiye’nin asıl seçimi bu. Türkiye bu konuda direnecek mi, yoksa uluslararası baskılara da göğüs geremeyip, pes mi edecek”.

Programın diğer konuğu Prof. Dr. Fethi Açıkel de, “Çözüm Süreci olarak nitelenen büyük bir yatırımın, umuda yolculuk olarak sürdürülen projenin çöküşüne tanıklık ediyoruz, maliyeti de maalesef çok yüksek oluyor. Bunun bir seçim makinesine dönüştürülmek istenmesi de düşündürücü ve kaygı vericidir” dedi.